Avontuur

Maak een avontuurlijke wandeltocht over de GR20 op Corsica

Door Frankrijk excursies

Ben je op zoek naar een uitdagende en avontuurlijke wandeltocht in Frankrijk? Dan is de GR20 op Corsica misschien wel de perfecte bestemming voor jou. Deze beroemde langeafstandswandelroute loopt dwars door het ruige en bergachtige landschap van het eiland en staat bekend als een van de zwaarste wandelroutes van Europa. Maar laat je niet afschrikken door de uitdaging, want de beloning van adembenemende uitzichten en ongerepte natuur is meer dan de moeite waard.

Wat is de GR20?

De GR20 is een langeafstandswandelroute die dwars door het bergachtige binnenland van Corsica loopt. De route is in totaal zo’n 180 kilometer lang en bestaat uit verschillende etappes die variëren in moeilijkheidsgraad. De GR20 staat bekend om zijn steile paden, rotsachtige terrein en spectaculaire uitzichten over de bergen en de Middellandse Zee. Het is dan ook een populaire bestemming voor avontuurlijke wandelaars die op zoek zijn naar een uitdagende trektocht.

Wat maakt de GR20 zo bijzonder?

Wat de GR20 zo bijzonder maakt, is de combinatie van uitdagende wandelpaden en adembenemende natuur. Tijdens de tocht kom je langs kristalheldere bergmeren, groene valleien en imposante bergtoppen. Je wandelt door dichte bossen, over steile rotsen en langs kabbelende beekjes. Onderweg kom je langs gezellige berghutten waar je kunt genieten van een stevige maaltijd en een welverdiende nachtrust. De GR20 biedt dus niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een onvergetelijke ervaring in de ongerepte natuur van Corsica.

Wat heb je nodig voor de GR20?

Voordat je aan de GR20 begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn een aantal essentiële zaken die je nodig hebt voor een succesvolle wandeltocht over de GR20:

 • Stevige wandelschoenen met een goed profiel
 • Een goede wandelrugzak met voldoende opbergruimte
 • Waterdichte kleding en een warme slaapzak
 • Voldoende eten en drinken voor onderweg
 • Een kaart van de route en een kompas
 • Zonnebrandcrème, een zonnehoed en een zonnebril
 • Een EHBO-kit en een mobiele telefoon voor noodgevallen

Wanneer kun je de GR20 het beste wandelen?

De beste tijd om de GR20 te wandelen is in de zomermaanden, van juni tot september. Tijdens deze periode is het weer over het algemeen stabiel en zijn de meeste berghutten geopend. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden erg druk kan zijn op de route, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren in de berghutten. In het voor- en najaar kan het weer onvoorspelbaarder zijn en kunnen sommige berghutten gesloten zijn, dus dit zijn minder geschikte periodes om de GR20 te wandelen.

Wat zijn de hoogtepunten van de GR20?

De GR20 kent vele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je wandeltocht. Enkele van de meest spectaculaire plekken op de route zijn:

 • De Col de Bavella, een indrukwekkende bergpas met adembenemende uitzichten
 • De Cirque de la Solitude, een steile kloof die je dwars door de bergen leidt
 • De Lac de Nino, een prachtig bergmeer omringd door groene valleien
 • De Monte Cinto, de hoogste berg van Corsica die je kunt beklimmen voor een panoramisch uitzicht

Wat zijn de uitdagingen van de GR20?

De GR20 staat bekend als een van de zwaarste wandelroutes van Europa, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van de uitdagingen die je te wachten staan. Enkele van de grootste uitdagingen van de GR20 zijn:

 • Steile en rotsachtige paden die fysiek en mentaal veeleisend zijn
 • Wisselvallig weer met plotselinge regenbuien en sterke windvlagen
 • Beperkte voorzieningen onderweg, zoals drinkwater en sanitaire voorzieningen
 • Langere afstanden tussen berghutten, waardoor je soms lange dagen moet maken

Conclusie

De GR20 op Corsica is een uitdagende en avontuurlijke wandeltocht die je meeneemt door het ruige en bergachtige landschap van het eiland. Met adembenemende uitzichten, ongerepte natuur en steile wandelpaden is de GR20 een unieke ervaring voor avontuurlijke wandelaars. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en geniet van de prachtige natuur en de uitdagingen die de GR20 te bieden heeft. Veel wandelplezier!

Leave a Comment